3 SEBAB UTAMA KENAPA

ANAK LEMAH MATEMATIK !

1. Halangan Dalam Minda (Mental Block)

2. Tak Nampak 'Big Picture"

3. Tak Tahu Teknik Yang Sesuai Dengan Kemampuan diri.

 

Memperkenalkan...

 

SEMINAR INTENSIF MATEMATIK (SIM)

CATCH MOMENTUM UPSR 2019

 

 

 

25 NOVEMBER 2018

Dewan Raja Muda Musa, Seksyen 7 Shah Alam

08.00 am – 05.30 pm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

APA ITU SEMINAR INTENSIF MATEMATIK (SIM)

CATCH MOMENTUM?

SIM CATCH MOMENTUM UPSR ni adalah satu sesi persediaan awal  Matematik UPSR selama 8 jam yang akan bantu anak anda atasi isu 'mental block',tak nampak 'big picture',tak tahu teknik dan juga bagi bantu anak anda, 2 bulan lebih  kedepan berbanding kawan sekelasnya yang lain apabila sekolah dibuka nanti melalui teknik,strategi serta susunan modul Matematik Maths Catch.

 

 

 

 

ANDA ADA ANAK UMUR 10,11 & 12 TAHUN PADA 2019 NANTI?

Kalau anda ada anak umur 11 & 12 tahun pada 2019,Anda WAJIB baca sampai habis.Sebab kajian saya menemui TIGA ISU yg membimbangkan tentang anak anda.Anda nak tau? Teruskan bacaan sampai baris terakhir.

 

 

 

 

 

90% MENGHADAPI MASALAH 'MENTAL BLOCK"

Yang ni ramai sangat.Ada sesetengah pelajar BELUM TENGOK SOALAN PUN ADA YG CAKAP SUSAH,tak boleh buat.Ada juga yang cakap tak yah ajar lah cikgu,kami memang tak faham kalau ajar pun.Masalah mental block kalau tak atasi sekarang ianya akan jadi barah besar.PERCAYALAH ianya akan jadi Barah besar..Ajarlah apa teknik sekalipun dan cikgu pakar sekalipun anak pasti tak boleh buat.Anak anda macamni? Kita perlu pecahkan mental block dulu.Ubah mindset anak dulu.

 

 

 

 

90% PELAJAR SUKA BUAT PERSEDIAAN LAST MINIT UNTUK EXAM.

Setiap hari bagi dia sama je.Ada exam ke tak ada exam ke sama je bagi dia.Banyak main.Terpengaruh dengan kawan,leka terus dengan henpon,main game sampai xingat nak makan, panggil banyak kali pun boleh tak dengar. Diorang duk ingat exam ni jauh lagi. Padahal pejam celik kejap je dah exam nanti.
.
Bila kita last minit baru nak mula,itu yang jadi kelam kabut,stress impact nya bila masuk exam nanti ANAK AKAN CEPAT BUAT 'CARELESS MISTAKE' DAN TAK CUKUP MASA.Satu lagi bila dia buat jawapan walaupun dah betul dia still tak yakin dgn jawapan tu.Ada macam tu?

 

 

 

70% PELAJAR TAK TAHU APA TEKNIK BELAJAR BERKESAN UNTUK DIRI SENDIRI

 

Berdasarkan kajian kami ada 6 masalah yang sering berlaku pada anak-anak dalam menjawab matematik.

 

 

 

 

 

 

Isu Lemah Asas Sifir
Punca Utama asas sifir anak kita tak pandai lagi kuasai sifir 1 digit dan sifir 2 digit. Asas Sifir sangat penting untuk anak anda menjawab soalan jauh mencabar lagi.

Isu Lemah Peratus
Rata-rata anak murid yang temui, soalan berbentuk peratus mereka tak pandai nak tukarkan dan hitungkan peratus.

Isu Lemah Pecahan
Soalan pecahan sangat memerangkap anak anda. Sebab itu, anak-anak masih lagi tak mahir pecahan nak tunggu tahun 6 baru nak belajar.

 

Isu Lemah Fraction Model
Fraction Model soalan berbentuk jadual kebanyakan anak-anak tak faham soalan yang dikendaki.
 

Isu Lemah Penyelesaian Masalah

Yang ni ramai sangat pelajar yang sangkut.Malas nak baca lebih-lebih soalan yang ayat panjang-panjang dan berbelit.Bila tak kuasai soalan jenis ni akan banyak masalah berlaku antaranya TAK CUKUP MASA,Careless dan lain-lain.

Isu Lemah KBAT
Sebut sahaja KBAT anak-anak mula susah hati macam mana nak jawab?? mak ayah lagi la kecut perut dengar soalan ni. Sebenarnya tak susah teknik yang anak kita guna tu yang memeningkan.
 

 

 

~ ADIK NUR IFFA BINTI AZLAN

" Teknik AGB,Ulat Gonggok,Ninja,BODMAS dan macam2 lagi".

 

 

 

~ ADIK WAN ARYSHA BT MOHD NAZRY,SK SRI LANGAT

" Selama 6 tahun sy belajar,pd hari ini lah baru saya tahu teknik yg senang dan cepat".

 

 

 

 

BACA LAGI ...

 

~ PUAN MARZATUL HIZA AHMAD~
"
Allhamdulilah Terima Kasih yg tidak terhingga kepada MC kerana anak sy menunjukkan peningkatan yg amat ketara dalam subjek Matematik." Emel Asal disini

 

 

 

 

 

Sampai bila kita nak dengar anak bagi alasan

'Tak Cukup Masa' , Soalan Susahla sedangkan hakikat

sebenar Persediaan Awal Tak Buat.

Semua last Minit baru nak pulun.


- Rajaei Ali –

 

 

BERAPA RAMAI IBU BAPA YANG 'STUCK' MACAM NI?

 

Stress sebab anak kadang-kadang soalan mudah pun boleh salah.(Careless)

 

Bila ajar anak ,rasa nak marah jer,tak paham2.Sekejap paham pastu lupa balik?

 

Anak asyik cakap matematik susah lah ibu?

 

Dah stuck dah ,tak tau nak bantu anak dan bagi solusi macam mana lagi?

 

 

 

DAPATKAN TAWARAN BONUS TERAKHIR SIM 2019

Tawaran Ini Akan Tamat Dalam Masa

 

 

Tebus 8 BONUS BERNILAI LEBIH RM600

 

 

 

 

 

 

 

 

Anda Patut Hadir Jika Anda ...

Ibu bapa yang ada anak Tahun 4,5,6 pada sesi 2019 nanti.

Ibu bapa yang markah matematik anak tak dapat cecah angka 80 markah lagi.

Ibu bapa yang ada anak lemah matematik khususnya soalan jenis ayat yang panjang-panjang.

Dah bantu anak macam-macam ,banyak latihan dah buat tapi anak masih gagal.

Guru-guru yang nak pelajar lebih yakin diri dan nak naikkan result sekolah.

Pihak PIBG yang nak sama-sama bantu naikkan prestasi anak-anak.

 

Anda JANGAN Hadir Jika Anda ...

Ibu Bapa Yang Tak Mahu Bagi Pendedahan Awal kat anak-anak.

Tak Sanggup bagi Komitment untuk bantu anak

Suka sangat bagi alasan

Sayang duit lebih dari kejayaan anak-anak

Rasa pandai dah boleh ajar anak sendiri di rumah

 

 

DAFTAR SEKARANG

 

 

 

 

Apa Kata Mereka?

Sebahagian Kisah Kejayaan Peserta Yang Pernah Hadir Ke Program Matematik Maths Catch

 

 

PUAN MAZIETA

"Anak dari tak pernah lulus.."

 

PUAN MARIA

"Sepanjang 5 tahun anak saya mengikuti Maths Catch subjek Maths & Sains tidak pernah menghampakan "

 

 

PUAN SITI

"Sebelumni result Maths anak sangat tak memuaskan hati saya.Skrg anak lebih minat matematik"

 

 

PUAN NOOR RASMI

"Anak sebelumni tak pernah dapat A,Sifir,Darab,Bahagi semua ada masalah.Tapi sekarang.."

 

PUAN AISYAH

"Anak sebelumni bukan yang jenis suka kelas-kelas tambahan ni tapi lepastu"

 

PUAN ZULIWARNI

"Sebelumni anak lemah dan kurang minat tetapi selepas mengikuti program Maths Catch anak lebih minat,dan banyak yang beliau lebih faham."

 

Lihat lebih dari 1000 Testimoni tentang Maths Catch

dari tahun 2010 - 2018 disini

 

 

     

 

INSPIRATOR ANAK ANDA

 

Cg Rajaei Ali

 

Cg Mohd Rajaei adalah founder kepada Maths Catch Malaysia sejak tahun 2010 ,penulis buku Matematik ,trainer dan penceramah untuk subjek matematik.

 

Kepakaran beliau adalah membantu ibu bapa yang ada anak kelas belakang ,yang lemah dalam matematik,yang tak minat,yang tak fokus untuk kembali lebih fokus,lebih ghairah dan teruja

untuk kuasai matematik dengan teknik kajian kes & APS ( Aktiviti Perkaitan Sebenar).

 

 

Dibawah kepimpinan beliau Maths catch ketika ini mempunyai 10 cawangan Pusat Tuisyen Khusus Matematik & Sains berpusat di Lembah Klang,Utara dan di Johor.Lihat disini senarai cawangan rasmi Maths Catch .

 

Sejak tahun 2010 lagi beliau juga berkecimpung sebagai penulis buku Matematik sekolah rendah dan menengah keluaran Maths Catch sendiri dan buku matematik SPM untuk syarikat Karangkraft Bestari.Antara buku yang berjaya ditulis beliau adalah Soalan Ramalan Topikal,Modul Ramalan MC & Modul Persediaan Terakhir (MPT) .

 

Dalam bidang training Cg Mohd Rajaei sudahpun melatih lebih dari 7,000 peserta program dan bengkel-bengkel matematik yang telah dijalankan.Melalui kesungguhan,sistem & strategi beliau,ramai pelajar berjaya melonjak naik pencapaian setiap tahun dengan formula yang mudah & senang dilakukan.

 

Beliau pernah diundang oleh sekolah ,NGO dan badan korporat seperti UiTM Technology Centre, Majlis Agama Islam N9 (MAINS),Utusan Malaysia,SMK Clifford,SM Sains Selangor ,Mdrasah Al Attas,PUSPANITA Sektor SBP Putrajaya dan banyak lagi.

 

Beliau juga sangat aktif berkongsi tips matematik kepada ibu bapa yang sibuk bekerja melalui platform facebook pages Maths Catch Team HQ dan facebook profile Cg Rajaei.Beliau sangat percaya hidup manusia boleh berubah jika ada GURU yang betul, ILMU yang betul,TINDAKAN yang betul dan MATLAMAT yang jelas.

 

Pengalaman Dalam Training Pelajar & Guru

 

 

 

 

 

 

Cg Iznan

 

Cg Iznan berpengalaman mengajar selama 17 tahun dalam subjek Matematik, 9 tahun mengajar UPSR. Kepakaran beliau adalah membantu menyelesaikan masalah murid lambat/cicir dalam kelas menggunakan Teknik + Inovasi POWER untuk menukar kepada lebih cemerlang. Pernah rekod beliau, ada pelajar mendapat murid bermula hanya Gred D dan E dalam Matematik, tetapi hasil teknik + usaha berjaya meningkatkan Grednya kepada A dalam UPSR.

 

 

Beliau pernah dinobatkan sebagai Guru Inovatif Kebangsaan sebanyak 4 kali.Ianya merupakan satu pengiktirafan dari pihak KPM sebagai guru INOVATIF KEBANGSAAN PADA 2005, 2008,2014 DAN 2016.

2005 = Projek Inovasi Esteem Diri
2008 = Projek Inovasi Vocab KIT (B.Inggeris)
2014= Projek Inovasi CD Ajaib (Teknik Penolakan)
2016= Projek Inovasi Magic Box (Masa Dan Waktu)

 

Beliau percaya jika kita nak anak dapat result yang luar biasa ,maka tindakan kita juga mestilah luar biasa juga.

 

 

 

 

 

Apa Yang Akan Dipelajari Di SIM?

 

 

BLUE PRINT & STRATEGY

 

TIRU ORANG BERJAYA

1# Percayakah ,jika anak puan ikut langkah demi langkah orang yang berjaya,walaupun tak mahu berjaya maka terpaksa juga berjaya. :)

 

Satu Sistem dan Strategi yang mampu membantu anak anda meningkat dari D ke A dengan HASIL USAHANYA SENDIRI.

 

PECAHKAN MENTAL BLOCK

2# Tidak ada anak yang lahir adalah bodoh,yang membezakan yang cemerlang dan kurang cemerlang hanyalah kerana pelajar yang cemerlang sudahpun menjumpai teknik,sistem & strategi yang sesuai dengan dirinya manakala anak yang lemah mempunyai 'mental block" yang mengatakan Matematik itu susah.

 

TAK MINAT? TAK FOKUS?

3# Jika anak puan jenis tak minat,tak fokus,nak buat latihan nak kena suruh dulu,kurang fokus dan bila jawab tak confident dengan jawapan sendiri ,puan wajib hantar anak dalam program ni.

 

Dalam seminar ni saya akan tunjukkan strategi dan beberapa aktiviti untuk menarik minat anak puan supaya lebih ghairah & teruja dengan matematik ni.

 

TEKNIK KHAS

TEKNIK MUDAH PROBLEM SOLVING

1# Dalam bengkel nanti anak puan akan didedahkan dengan teknik bagaimana cara menguasai soalan berbentuk problem solving antaranya menggunakan

+ Teknik AGB

+ Teknik Tangga

+ Teknik Biasa

+ Teknik Visual

dan beberapa teknik serta kajian kes yang lain.

 

SOALAN ANALISIS TRIAL NEGERI

2# Soalan-soalan dalam modulni adalah hasil analisis dari soalan-soalan percubaan negeri dan peperiksaan sebenar yang lepas-lepas.

 

MODUL EDISI KHAS SEMINAR SIM

3# Anak puan juga akan diberikan Modul edisi khas Seminar (tiada dipasaran) dan hanya ekslusif untuk peserta seminar SIM sahaja.

 

 

ROADMAP YANG JELAS

 

ROADMAP

1# Anak puan akan diberikan roadmap yang jelas bagaimana cara untuk tingkatkan pemahaman khususnya untuk soalan penyelesaian masalah.

 

JANGKAMASA PENINGKATAN

2# Target saya yang paling minima ialah anak puan dapat peningkatan prestasi paling slow-slow  5- 6 bulan dan paling cepat 1-2 bulan sudah boleh lihat pattern peningkatan tu.

 

 

 

BAGAIMANA KAMI BANTU

3# Didalam seminar Nanti anak puan akan dijelaskan SECARA KHUSUS mengikut BAB tertentu:

[+] Apakah tajuk yang WAJIB pelajar tahu,

[+] Apakah soalan yang mesti pelajar dahulukan dan yang mana perlu dikemudiankan

[+] Serta berapa jumlah soalan minimum patut pelajar lakukan sebagai PERSEDIAAN AWAL Untuk UPSR 2019 nanti.

 

 

 

 

Apa Impak Lepas Join SIM?

 

Anak anda akan nampak BIG PICTURE tentang Matematik UPSR,rasa lebih minat dan lebih yakin untuk menjawab soalan.

 

Halangan Mental @ "Mental Block" akan dipecahkan

 

Nampak lebih jelas apakah tajuk,atau soalan patut difokuskan terlebih dahulu dan yang mana patut dikemudiankan mengikut prestasi terkini sekarang.

 

 

 

 

Apa Yang Best Lagi Dengan SIM?

 

KETIKA PROGRAM & SELEPAS PROGRAM

Program disusun dengan 2 fokus utama iaitu bantu peserta KETIKA program dan SELEPAS program.Ketika program anak dibantu secara langsung manakala selepas program anak dibantu melalui Group SUpport Telegram,Rakaman Video ,Group Support untuk tanya soalan dan DVD bank soalan yang dibekalkan.

 

SESI KHAS UNTUK IBU BAPA

Ada satu sesi khas untuk ibu bapa selama 3 jam tentang tips bagaimana untuk ajar anak matematik dirumah dan beberapa perkongsian khas yang lain.Ibu bapa juga dibekalkan workbook Diagnostic Test soalan Matematik untuk uji tahap prestasi anak.

 

8 BONUS UTAMA

Khusus untuk seminar SIM ini dengan hanya bayar yuran komitment sahaja sebanyak RM33 seorang,anak anda akan menerima 7 bonus istimewa bernilai lebih dari RM600.

 

 

 

 

 

 

Tawaran ISTIMEWA Untuk Yang Daftar Hari ini!

 

Tebus 8 BONUS BERNILAI LEBIH RM600

 

Bonus #1 - Percuma Button Badge Ekslusif SIM (bernilai RM5)

Bonus #2 - Percuma Workbook Edisi Bengkel (bernilai RM50)

 

Bonus #3 - Percuma DVD Bank Soalan 2019 (bernilai RM200)

 

[1] 2 Set Soalan Peperiksaan Sebenar UPSR Kertas 1

[2] 2 Set Soalan Peperiksaan Sebenar UPSR Kertas 2

[3] 300 Bank Soalan Matematik Aras Rendah,Sederhana & Tinggi

[4] 250 Soalan Asas Matematik

[5] 200 Soalan Fakta Asas Operasi Tambah

[6] 100 Soalan Fakta Asas Operasi Tolak

[7] 300 Soalan Fakta Asas Operasi Darab

[8] 150 Soalan Fakta Asas Operasi Bahagi

[9] 140 Soalan Fakta Asas Penyelesaian Masalah

[10] 50 Soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) Pilihan

 

Bonus #4 - Percuma Group Support Telegram (bernilai RM300)

 

Bonus #5 - Percuma Wristband Khas

 

Bonus #6 - Percuma Sijil Penyertaan

 

Bonus Tambahan #7 : T-Shirt SIM Ekslusif (bernilai RM50)

(Untuk Tiket Premier Sahaja)

 

Bonus Tambahan #8 - Komik Al Fateh (bernilai RM10)

(Untuk 100 Pendaftaran Pertama sahaja)

 

 

 

 

"Wahh saya BERMINAT untuk daftar! Berapa kos untuk programni?"


Jika ikutkan nilai yang anda perolehi dlm program ni, yuran sepatutnya adalah lebih dari
R̶M̶̶6̶0̶0̶


Apakata cikgu bagi OFFER 50% Diskaun
R̶M̶ ̶3̶0̶0̶


Mahal lagi la Cikgu..
tetapi untuk kali ni saya beri anda DISKAUN.
Ini OFFER khas dari Maths Catch untuk bantu anak anda meningkatkan RESULT MATEMATIK.

Harga Program Sebenar RM197.Tapi

 

TAWARAN EARLY BIRD !! (Jimat RM128)

(Daftar 18 hingga 31 Oktober 2018)


1 Tiket RM79 Sahaja

3 Tiket RM99 Sahaja

(1 Tiket RM33 sahaja)

 

Early Bird <- Dah Tamat

1 Tiket RM69 Sahaja

(Daftar 18- 30 Oktober 2018)

 

OFFER HARINI !

1 Tiket RM79 Sahaja

(Daftar 1- 15 November 2018)

 

Akan Datang  

1 Tiket RM99 Sahaja

(Daftar 16- 20 November 2018)

 

PREMIER SEAT

 

 

Button Badge Ekslusif (Bernilai RM5)

Woorkbook Seminar (Bernilai RM50)

DVD 1500 Bank Soalan (Bernilai RM200)

Group Support Telegram (Berilai RM300)

Wristband

Sijil Penyertaan

Komik Al Fateh ( Untuk 100 Terawal)

 

DUDUK SEAT DEPAN VVIP (Bernilai RM200)

T-Shirt Eklusif SIM (Bernilai RM50)

Percuma Bengkel Matematik Online-BMO (Bernilai RM120)

Makan Minum disediakan

 

TOTAL BONUS: Bernilai Lebih RM 900

_______________________________________

Harga Program Sebenar RM397

 

TAWARAN EARLY BIRD !! (Jimat RM197)

(Daftar 18 - 31 Oktober 2018 sahaja)

 

 

1 TIKET

RM200

 

3 TIKET

RM300

(1 Tiket RM100 sahaja)

 

DAFTAR SEKARANG

 

 

GENERAL SEAT

 

 

Button Badge Ekslusif (Bernilai RM5)

Woorkbook Seminar (Bernilai RM50)

DVD 1500 Bank Soalan (Bernilai RM200)

Group Support Telegram (Berilai RM300)

Wristband

Sijil Penyertaan

Komik Al Fateh ( Untuk 100 Terawal)

 

DUDUK SEAT DEPAN VVIP (Bernilai RM200)

√ T-Shirt Eklusif SIM (Bernilai RM50)

√ Percuma Bengkel Matematik Online-BMO (Bernilai RM120)

√ Makan Minum disediakan

 

TOTAL BONUS: Bernilai RM 555

__________________________________

Harga Program Sebenar RM197

 

TAWARAN EARLY BIRD !! (Jimat RM128)

(Daftar sebelum 15 November 2018 sahaja)

 

 

1 TIKET

RM79

 

3 TIKET

RM99

(1 Tiket RM33 sahaja)

 

DAFTAR SEKARANG

 

 

Susunan Kerusi Dalam Dewan

 

 

 

Lokasi Program

 

DEWAN RAJA MUDA MUSA

Kompleks Belia Dan Kebudayaan Negeri Selangor,

4, Jalan 7/52, Seksyen 7,

40000 Shah Alam, Selangor

 

 

 

 

As Seen On :

 

 

Sebarang Pertanyaan Mengenai Program
SIM CATCH MOMENTUM

Sila tinggalkan comment anda di ruangan di bawah.

 

 

 

 

 

PERLUKAN BANTUAN ?

Sila Hubungi Bahagian Khidmat Pelanggan Kami
011 5504 1047 (Farah Wahida)


mathscatch@gmail.com
 

 

MC Dynamic Holdings Sdn Bhd (1186985-A) Copyright 2018-2019. All Rights Reserved