BENGKEL 2018

 

 

"BERAPA RAMAI IBU BAPA YANG NAK MATEMATIK ANAK DITINGKATKAN 3X GANDA,BAGI ANAK LEBIH FOKUS, LEBIH GHAIRAH & LEBIH TERUJA?

 

HANTARKAN KE PROGRAM KECEMERLANGAN BERSAMA KAMI SEKARANG !

 

 

 

UPSR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 BENGKEL BERBEZA KUMPULAN SASARAN PERTAMA KALI

DIADAKAN DI LEMBAH KLANG

 

(a) BENGKEL #1# : Kategori Pelajar Lemah [Markah bawah 50%]
(b) BENGKEL #2# : Kategori Pelajar sederhana dan keatas. [Markah atas 50%]

Satu Program Khusus untuk membantu pelajar membuat persediaan rapi sebelum

PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2018

menggunakan strategi,modul blueprint edisi khas Maths catch dan lain-lain.

 

( 12 Mei 2018 - Sabtu)

 

BENGKEL 1 : MATHEMATIC MASTERY PROGRAM (MMP1 UPSR)

 How to improve From E to Minimum 60%

+ Bengkel ini Sesuai untuk Pelajar Tahun 4,5,6 Yang Capai Markah bawah 50%


**Kami akan tunjukkan cara bagaimana dari Gagal ("E") anak anda boleh melonjakkan pencapaiannya ke tahap minimum adalah C**

**Pelajar akan dijelaskan SECARA KHUSUS mengikut BAB tertentu,
 

+ Apakah tajuk yang WAJIB pelajar TAHU DAHULU,
 

+ Apakah soalan yang mesti pelajar dahulukan dan yang mana perlu dikemudiankan ,
 

+ Berapa JUMLAH SOALAN MINIMUM patut pelajar lakukan dan banyak lagi.

Sebenarnya Tidak semua perkara pelajar perlu tahu. Jika Semua perkara nak tahu,ianya akan sangat membebankan..

 

+ Bengkel ini akan bermula dari peringkat asas ,dan baru naik sehingga ke peringkat advance.

 

+ Sangat sesuai untuk anak yang masih lemah dan tercari-cari sistem serta strategi untuk kuasai matematik yang sesuai dengan diri beliau sendiri.

 

 

(13 Mei - Ahad)

 

BENGKEL 2 : MATHEMATIC MASTERY PROGRAM (MMP2 UPSR)

How to improve from 60% to A+

 

+ Bengkel ini Sesuai untuk Pelajar Tahun 4,5,6 Yang Capai Markah  50% Keatas

 

+ Didalam bengkel ini pelajar akan didedahkan tips dan teknik serta katakunci (keywords) tertentu yang terdapat didalam soalan ,sekaligus membantu pelajar mendapat idea apakah formula atau jalan
pengiraan yang perlu digunakan untuk menjawab soalan matematik dengan cara paling pantas dan mudah

 

+ Bengkel ini akan terus fokus pada aras sederhana dan tinggi sahaja terutama strategi untuk menjawab soalan berbentuk ayat (problem solving) dan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi sahaja (KBAT) .

 

+ Bengkel ini sgt sesuai bagi puan yang anak tak ada masalah dengan asas maths (basic) tapi jenis yang suka cuai,xcukup masa dan ada masalah dengan soalan jenis ayat yang panjang-panjang dan KBAT.Jika ada masalah macam ni wajib join bengkel ni.

 

 

PERHATIAN :

Pelajar yang markah dibawah 60% sangat disarankan untuk join kedua-dua bengkel. Modul,bahan,pendekatan strategi ADALAH BERBEZA bagi kedua-dua bengkel tersebut.Lihat markah Ujian Mac atau peperiksaan Akhir Tahun 2017 anak yang lalu.

 

BEZA ANTARA 2 BENGKEL INI IALAH

Beza antara dua bengkel ini adalah dari segi pengisiannya..

 

Pengisian untuk bengkel Sabtu ,pelajar akan diajar bermula dari basic.Ini kerana pelajar yang lemah masih gagal menguasai basic matematik dengan baik,..

Bengkel hari Sabtuni akan membantu pelajar merawat kembali asas matematik
mereka dari bawah sampai keatas.Pelajar akan dibantu dengan beberapa teknik yang menarik dan seronok sesuai dengan usia mereka seperti teknik orang kaya, orang miskin,teknik ulat gonggok,akronim dan lain-lain.

Berbeza dengan Bengkel pada hari Ahad,tiada lagi penerangan basic,tiada lagi penerangan cara darab dan bahagi cara mudah,operasi pecahan cara mudah dan sebagainya.

Bengkel pada hari hari akan mengfokuskan kepada soalan Penyelesaian masalah "Problem Solving" dengan menggunakan Teknik kajian kes dan katakunci Maths Catch..Pelajar akan diajar terus dari soalan peringkat sederhana dan keatas..Jika anak Puan adalah lemah tetapi terus masuk program Ahad mungkin akan ada sedikit masalah nanti..

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

 

 

 

APA YANG ANAK ANDA AKAN PELAJARI LAGI DALAM "BENGKEL MMP?

 

 1.ROADMAP YANG JELAS

ROADMAP

1# Anak puan akan diberikan roadmap yang jelas bagaimana cara untuk tingkatkan pemahaman khususnya untuk soalan penyelesaian masalah.

 

JANGKAMASA PENINGKATAN

2# Target saya yang paling minima ialah anak puan dapat peningkatan prestasi paling slow-slow  5- 6 bulan dan paling cepat 1-2 bulan sudah boleh lihat pattern peningkatan tu.

 

BAGAIMANA KAMI BANTU

3# Didalam BENGKEL Nanti anak puan akan dijelaskan SECARA KHUSUS mengikut BAB tertentu:

[+] Apakah tajuk yang WAJIB pelajar tahu,

[+] Apakah soalan yang mesti pelajar dahulukan dan yang mana perlu dikemudiankan

[+] Serta berapa jumlah soalan minimum patut pelajar lakukan sebagai PERSEDIAAN KHUSUS untuk menghadapi Peperiksaan Pertengahan Tahun 2018 nanti.(Ni Bechmark exam paling terdekat).

 2.MODUL BLUE PRINT & STRATEGY

TIRU ORANG BERJAYA

1# Percayakah ,jika anak puan ikut langkah demi langkah orang yang berjaya,walaupun tak mahu berjaya maka terpaksa juga berjaya. :)

 

Satu Sistem dan Strategi yang mampu membantu anak anda meningkat dari D ke A dengan HASIL USAHANYA SENDIRI.

 

PECAHKAN MENTAL BLOCK

2# Tidak ada anak yang lahir adalah bodoh,yang membezakan yang cemerlang dan kurang cemerlang hanyalah kerana pelajar yang cemerlang sudahpun menjumpai teknik,sistem & strategi yang sesuai dengan dirinya manakala anak yang lemah mempunyai 'mental block" yang mengatakan Matematik itu susah.

 

TAK MINAT? TAK FOKUS?

3# Jika anak puan jenis tak minat,tak fokus,nak buat latihan nak kena suruh dulu,kurang fokus dan bila jawab tak confident dengan jawapan sendiri ,puan wajib hantar anak dalam program ni.

 

Dalam bengkel ni saya akan tunjukkan strategi dan beberapa aktiviti untuk menarik minat anak puan supaya lebih ghairah & teruja dengan matematik ni.

 

 3.TEKNIK KHAS APS

 

TEKNIK MUDAH PROBLEM SOLVING

1# Dalam bengkel nanti anak puan akan didedahkan dengan teknik bagaimana cara menguasai soalan berbentuk problem solving antaranya menggunakan

+ Teknik AGB 1x

+ Teknik AGB 2x

+ Teknik Tangga

+ Teknik Biasa

+ Teknik Visual

 

dan beberapa teknik serta kajian kes yang lain.

 

SOALAN ANALISIS TRIAL NEGERI

2# Soalan-soalan dalam modulni adalah hasil analisis dari soalan-soalan percubaan negeri dan peperiksaan sebenar yang lepas-lepas.

 

MODUL EDISI KHAS BENGKEL

3# Anak puan juga akan diberikan Modul edisi khas bengkel (tiada dipasaran) dan hanya ekslusif untuk peserta bengkel sahaja.

 

 

 

 

 

 

SIAPA PATUT HADIR ?

1. Ibu bapa yang ada anak tahun 4,5 & 6 pada 2018? - Puan wajib hantar anak.

2. Ibu bapa yang markah matematik anaknya tak dapat cecah angka 80 markah lagi? - Puan wajib hantar anak.

3. Ibu bapa yang ada anak lemah matematik khususnya soalan yang jenis ayat panjang-panjang? - Ya kena hantar

4. Ibu bapa yang nak bagi pendedahan awal kepada anak ? Bagus sebab practice make perfect

5. Guru-guru yang nak pelajar lebih yakin diri dan nak naikkan result sekolah ?- Wajib hantar

6. Pihak PIBG yang nak sama-sama bantu naikkan prestasi anak-anak? - Semestinya kena hantar.

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

 

 

INSPIRATOR ANAK ANDA, CG RAJAEI

CIKGU MOHD RAJAEI ALI

 

 

Cg Mohd Rajaei adalah founder kepada Maths Catch Malaysia sejak tahun 2010 ,penulis buku Matematik ,trainer dan penceramah untuk subjek matematik.

 

Kepakaran beliau adalah membantu ibu-ibu yang sibuk bekerja yang mempunyai anak yang lemah dalam matematik,yang tak minat,yang tak fokus untuk kembali lebih fokus,lebih ghairah dan teruja dengan matematik melalui teknik kajian kes dan teknik aktiviti perkaitan sebenar (APS).

 

Dibawah kepimpinan beliau Maths catch ketika ini mempunyai 10 cawangan Pusat Tuisyen Khusus Matematik & Sains berpusat di Lembah Klang,Utara dan di Johor.Lihat disini senarai cawangan rasmi Maths Catch .

 

Sejak tahun 2010 lagi beliau juga berkecimpung sebagai penulis buku Matematik sekolah rendah dan menengah keluaran Maths Catch sendiri dan buku matematik SPM untuk syarikat Karangkraft Bestari.Antara buku yang berjaya ditulis beliau adalah Soalan Ramalan Topikal,Modul Ramalan MC & Modul Persediaan Terakhir (MPT) .

 

Dalam bidang training Cg Mohd Rajaei sudahpun melatih lebih dari 20,000 peserta program dan bengkel-bengkel matematik yang telah dijalankan.Melalui kesungguhan,sistem & strategi beliau,ramai pelajar berjaya melonjak naik pencapaian setiap tahun dengan formula yang mudah & senang dilakukan.

 

Beliau pernah diundang oleh sekolah ,NGO dan badan korporat seperti UiTM Technology Centre, Majlis Agama Islam N9 (MAINS),Utusan Malaysia,SMK Clifford,SM Sains Selangor ,Mdrasah Al Attas,PUSPANITA Sektor SBP Putrajaya dan banyak lagi.

 

Beliau juga sangat aktif berkongsi tips matematik kepada ibu bapa yang sibuk bekerja melalui platform facebook pages Maths Catch Team HQ dan facebook profile Cg Rajaei.Beliau sangat percaya hidup manusia boleh berubah jika ada GURU yang betul, ILMU yang betul,TINDAKAN yang betul dan MATLAMAT yang jelas.

 

 

Pengalaman Dalam Training Pelajar & Guru

 

 

 

JOM LIHAT KEJAYAAN IBU BAPA & ANAK-ANAK MEREKA INI !

Inilah hasilnya selepas ditolak,dibakar,diasak cukup-cukup dengan ilmu,strategi & formula yang sesuai dengan keupayaan anak sendiri masing-masing.Ikut langkah orang berjaya,maka anak-anak mereka juga 'terpaksa' berjaya juga.

 

 

Puan Noraniz
Anak Aisyah Batrisya & Aisyah Damia Arisha
SK Sri Subang Jaya

Puan Marisa Mamat
SK Sri Semenyih

Puan Hafiza Abu Nor
Anak Muhammad Faizal
SK Seksyen 7 B.Baru Bangi

 

 

 

 


Anak Zikri bin Kamarudin
SMK Seksyen 18 Form 1

Tuan Mohd Faizal
Anak Nurul Aqilah
SK Jalan Empat B. Baru Bangi Tahun 3

Adik Nur Ain Balqis
SMK Jalan Empat B.Baru Bangi Form 2

 

 

 

 

PAKEJ EKLUSIF SEMPENA RAMADHAN

 

HARGA ASAL :

 RM240.

 RM100

 

PROMOSI RAMADHAN

(Tawaran promosi ini akan tamat bila-bila masa sahaja)

 

HARGA BAGI JOIN SALAH SATU BENGKEL SAHAJA.

(BENGKEL 1 ATAU BENGKEL 2)

** General Seat duduk dibahagian belakang.Premier Seat duduk dibahagian hadapan.**

 

 

HARGA BAGI JOIN KEDUA-DUA BENGKEL.

(BENGKEL 1 + BENGKEL 2)

.

** Promosi untuk 3 ticket untuk pendaftaran bagi slot YANG SAMA sahaja.

 

 

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

 

 

 

Nota Penting!

Sekiranya anda belum ada nama peserta untuk baki tiket tidak mengapa, anda hanya perlu daftar kesemua tiket atas nama anda.

Nama peserta boleh update kemudian dengan kami nanti ya
.

 

 

Dimanakah Lokasi Bengkel Ini Diadakan?

 

UiTM,SHAH ALAM

                                                                           

      

 

Dewan Al Ghazali FSKM

Univeristi Teknoli Mara (UiTM)

40450,Shah Alam , Selangor

 

 

 

 

BENGKEL 1 : MATHEMATIC MASTERY PROGRAM (MMP1 UPSR)

 How to improve From E to Minimum 60%

Tarikh : ( 12 Mei 2018 - Sabtu)

Masa : 09 am - 5.30 pm

 

BENGKEL 2 : MATHEMATIC MASTERY PROGRAM (MMP2 UPSR)

 How to improve From 60% to Score A+

Tarikh : ( 13 Mei 2018 - Ahad)

Masa : 09 am - 5.30 pm

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

BONUS PROGRAM MMP

 

 

1.MODUL PERSEDIAAN TERAKHIR (MPT) Edisi Khas Bengkel

 

Bernilai RM50

(Untuk peserta bengkel MMP sahaja)

 

 

2.NAME TAG AKSESS MASUK

 

 

 

 3.MATHS CATCH WRISBAND

 

 

Merah : General Seat - Duduk Belakang

Hitam : Premier Seat -Duduk Depan

 

4.PERCUMA JOIN GROUP SUPPORT FACEBOOK (Nak Ubah Result)

 

5.MONEY BACK GUARANTEE

 



Maknanya, anda tak perlu risau anak ok ke tak.Bagitahu siap-siap kat anak 2 jam pertama tu kalau

 tak best, bosan, maka puan boleh bawak balik anak dan claim semula duit yuran. (jangan risau kami jamin program tak bosan!)

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

 

As seen on: