BENGKEL 2018

 

 

"BERAPA RAMAI IBU BAPA YANG NAK MATEMATIK ANAK DITINGKATKAN 3X GANDA,ANAK LEBIH FOKUS, LEBIH GHAIRAH & LEBIH TERUJA?

 

HANTARKAN KE PROGRAM KECEMERLANGAN BERSAMA KAMI SEKARANG !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 GRAND WORKSHOP DIADAKAN SERENTAK

 

BENGKEL SIFIRCATCH & BENGKEL SPLIT MATHS UPSR

 

 

 

 

BENGKEL #1# SIFIR CATCH : SLOT 1 & SLOT 2

 

Bengkel Sifir Catch adalah satu sesi belajar tanpa hafalan bagi membantu pelajar menguasai sifir 1 hingga 12 hanya menggunakan teknik lipatan jari sahaja tau. .

 

 

 

 

APA YANG ANAK ANDA AKAN PELAJARI DALAM "BENGKEL SIFIRCATCH?

 

 

1# TEKNIK SIFIR 0 -12 MENGGUNAKAN JARI .

Anak puan nanti akan belajar melalui pergerakaan jari diorang yang comel-comeltu.Ini kami panggil 'Blajar melalui kinestatik' .mesti gelak-gelak punya.xdak stress.Tak perlu hafal just fahamkan konsep dan buat pergerakan aktiviti.


2# SESI MOTIVASI .Sambil-sambil ajar sifir ni kami sulam-sulam dengan motivasi KHUSUS untuk matematik..Ni akan buatkan anak puan bila balik nanti asyik bayang maths je...Ini tujuannya kami nak aktifkan element "Audio'
.
3# PERMAINAN IQ MATEMATIK .Belajar sahaja mesti bosan kan?.Nanti dalam seminar kami juga akan push anak puan dengan satu Kaedah bagi meningkatkan keupayaan memori otak melalui permainan IQ Maths.Anak puan kena fokus lihat apa yang instrustor tunjukan.Ni kami panggil 'Visual'
.
Dalam NLP disebut VAK (Visual ,Audio & Kinestatik)

 

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

 

BENGKEL #2# SPLIT  MATHS UPSR (SMU): SLOT 3

Bengkel SPLIT MATHS UPSR (SMU) Maths Catch ialah satu program teknik menjawab menggunakan teknik Kajian Kes & katakunci Maths Catch untuk membantu pelajar meningkatkan keupayaan 3x ganda ,memahami dan menjawab soalan dengan lebih pantas khususnya untuk soalan yang jenis ayat panjang-panjang atau dipanggil penyelesaian masalah (problem solving).

 

 

APA YANG ANAK ANDA AKAN PELAJARI DALAM "BENGKEL SMU?

 

 1.ROADMAP YANG JELAS

ROADMAP

1# Anak puan akan diberikan roadmap yang jelas bagaimana cara untuk tingkatkan pemahaman khususnya untuk soalan penyelesaian masalah.

 

JANGKAMASA PENINGKATAN

2# Target saya yang paling minima ialah anak puan dapat peningkatan prestasi paling slow-slow  5- 6 bulan dan paling cepat 1-2 bulan sudah boleh lihat pattern peningkatan tu.

 

BAGAIMANA KAMI BANTU

3# Didalam BENGKEL Nanti anak puan akan dijelaskan SECARA KHUSUS mengikut BAB tertentu:

[+] Apakah tajuk yang WAJIB pelajar tahu,

[+] Apakah soalan yang mesti pelajar dahulukan dan yang mana perlu dikemudiankan

[+] Serta berapa jumlah soalan minimum patut pelajar lakukan sebagai PERSEDIAAN KHUSUS untuk menghadapi Ujian Bulanan Mac 2018 nanti.(Ni Bechmark exam paling terdekat).

 2.MODUL BLUE PRINT & STRATEGY

TIRU ORANG BERJAYA

1# Percayakah ,jika anak puan ikut langkah demi langkah orang yang berjaya,walaupun tak mahu berjaya maka terpaksa juga berjaya. :)

 

PECAHKAN MENTAL BLOCK

2# Tidak ada anak yang lahir adalah bodoh,yang membezakan yang cemerlang dan kurang cemerlang hanyalah kerana pelajar yang cemerlang sudahpun menjumpai teknik,sistem & strategi yang sesuai dengan dirinya manakala anak yang lemah mempunyai 'mental block" yang mengatakan Matematik itu susah.

 

TAK MINAT? TAK FOKUS?

3# Jika anak puan jenis tak minat,tak fokus,nak buat latihan nak kena suruh dulu,kurang fokus dan bila jawab tak confident dengan jawapan sendiri ,puan wajib hantar anak dalam program ni.

 

Dalam bengkel ni saya akan tunjukkan strategi dan beberapa aktiviti yang dipanggil APS untuk menarik minat anak puan supaya lebih ghairah & teruja dengan matematik ni.

 

 3.TEKNIK KHAS APS

 

TEKNIK MUDAH PROBELM SOLVING

1# Dalam bengkel nanti anak puan akan didedahkan dengan teknik bagaimana cara menguasai soalan berbentuk problem solving antaranya menggunakan

+ Teknik AGB 1x

+ Teknik AGB 2x

+ Teknik Tangga

+ Teknik Biasa

 

dan beberapa teknik serta kajian kes yang lain.

 

MODUL EDISI KHAS BENGKEL

2# Anak puan juga akan diberikan Modul edisi khas bengkel (tiada dipasaran) dan hanya ekslusif untuk peserta bengkel sahaja.

 

SOALAN ANALISIS TRIAL NEGERI

3# Soalan-soalan dalam modulni adalah hasil analisis dari soalan-soalan percubaan negeri dan peperiksaan sebenar yang lepas-lepas.

 

 

 

 

SIAPA PATUT HADIR ?

1. Ibu bapa yang ada anak tahun 4,5 & 6 pada 2018? - Puan wajib hantar anak.

2. Ibu bapa yang markah matematik anaknya tak dapat cecah angka 80 markah lagi? - Puan wajib hantar anak.

3. Ibu bapa yang ada anak lemah matematik khususnya soalan yang jenis ayat panjang-panjang? - Ya kena hantar

4. Ibu bapa yang nak bagi pendedahan awal kepada anak ? Bagus sebab practice make perfect

5. Guru-guru yang nak pelajar lebih yakin diri dan nak naikkan result sekolah ?- Wajib hantar

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

 

 

INSPIRATOR ANAK ANDA, CG RAJAEI & SIR AZHAR !

 

CIKGU MOHD RAJAEI ALI

 

 

Cg Mohd Rajaei adalah founder kepada Maths Catch Malaysia sejak tahun 2010 ,penulis buku Matematik ,trainer dan penceramah untuk subjek matematik.

 

Kepakaran beliau adalah membantu ibu-ibu yang sibuk bekerja yang mempunyai anak yang lemah dalam matematik,yang tak minat,yang selalui cuai untuk lebih fokus,lebih ghairah dan teruja dengan matematik melalui teknik kajian kes dan teknik aktiviti perkaitan sebenar (APS).

Dibawah kepimpinan beliau Maths catch ketika ini mempunyai 9 cawangan Pusat Tuisyen Khusus Matematik & Sains berpusat di Lembah Klang,Utara dan di Johor.Lihat disini senarai cawangan rasmi Maths Catch .

 

Sejak tahun 2010 lagi beliau juga berkecimpung sebagai penulis buku Matematik sekolah rendah dan menengah keluaran Maths Catch sendiri dan buku matematik SPM untuk syarikat Karangkraft Bestari.Antara buku yang berjaya ditulis beliau adalah Soalan Ramalan Topikal,Modul Ramalan MC & Modul Persediaan Terakhir (MPT) .

 

Dalam bidang training Cg Mohd Rajaei sudahpun melatih lebih dari 20,000 peserta program dan bengkel-bengkel matematik yang telah dijalankan.Melalui kesungguhan,sistem & strategi beliau,ramai pelajar berjaya melonjak naik pencapaian setiap tahun dengan formula yang mudah & senang dilakukan.

 

Beliau pernah diundang oleh sekolah ,NGO dan badan korporat seperti UiTM Technology Centre, Majlis Agama Islam N9 (MAINS),Utusan Malaysia,SMK Clifford,SM Sains Selangor ,Mdrasah Al Attas,PUSPANITA Sektor SBP Putrajaya dan banyak lagi.

 

Beliau juga sangat aktif berkongsi tips matematik kepada ibu bapa yang sibuk bekerja melalui platform facebook pages Maths Catch Team HQ dan facebook profile Cg Rajaei.Beliau sangat percaya hidup manusia boleh berubah jika ada GURU yang betul, ILMU yang betul,TINDAKAN yang betul & sifat berserah kepada Allah SWT.

SIR AZHAR (CG AD)

SIr Azhar adalah lulusan Universiti Teknologi Malaysia,memulakan kerjaya pertama sebagai Jurutera di kilang Matsushita Elektronik Motor Sg.Petani selama 5 tahun dan dan meneruskan kerjaya di MODENAS selama 20 tahun.Beliau kemudiannya mengikuti pengajian (PJJ) diperingkat Ijazah Fizik dan Matematik di USM dan meneruskan  pengajiann diperingkat Eksekutif Master bersama Asia e Universiti.

Pada tahun 2008 beliau mula menjadi guru kelas mingguan dan bengkel teknik menjawab untuk pelajar PT3 dan SPM. Diantara sekolah yang terlibat diperingkat awal ialah Maad tahfiz Pokok Tai (MATA), Maktab Mahmud Pendang,Sik,Merbuk Pokok Sena dan beberapa sekolah lain.

Dalam bidang training beliau pernah mengendalikan program Bengkel Matematik SPM untuk anak-anak staf secara sukarela yang mendapat liputan dari akhbar Sinar. Berbekalkan ilmu dan semangat yang ada beliau berjaya mewujukan satu Pusat Tuisyen Desa yang dibina secara gotong royong oleh penduduk setempat untuk kemudahan menjalankan kelas tuisyen bagi pelajar UPSR.

Diantara program yang pernah dikendalikan beliau ialah Program Pecutan Akhir SPM & PT3 2017 di UTM Skudai, Program Cintai Matematik dan Sifir bersama Dato Aziz Parlimen Baling,Program bersama UITM & ACER di Daerah Dabong,Kuala Krai dan Machang Kelantan dan beberapa program lain.

Bermula tirai 2018, Semakin dikenali  diperingkat sekolah rendah mahupun sekolah menengah. Program sulung (Maths Catch Edu Games) di Sekolah Kebangsaan Penghulu Jusuh ,Pendang dan Sekolah Menengah Teknik Alor Star (Sekolah Klaster) telah memberi impak positif terus diburu oleh beberapa sekolah dan hasilnya diberi kepercayaan untuk menguruskan kelas tambahan tahun 6 di Sekolah Kebangsaan Bukit Jenun.

Diperingkat Sekolah Menengah Pula diberi kepercayaan untuk meningkatkan prestasi dalam subjek Matematik Moden dan  matematik tambahan di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kedah, Maktab Mahmud Alor Setar. Beliau berpegang kepada prinsip “Matematik..Kalau tak dapat B, A pun jadilah”

 

 

Pengalaman Dalam Training Pelajar & Guru Menggunakan Teknik APS (Aktiviti Perkaitan Sebenar)

 

 

Training Untuk Guru

 

 

JOM LIHAT KEJAYAAN IBU BAPA & ANAK-ANAK MEREKA INI !

Inilah hasilnya selepas ditolak,dibakar,diasak cukup-cukup dengan ilmu,strategi & formula yang sesuai dengan keupayaan anak sendiri masing-masing.Ikut langkah orang berjaya,maka anak-anak mereka juga 'terpaksa' berjaya juga.

 

 

 

 

 

   

 

Puan Noraniz
Anak Aisyah Batrisya & Aisyah Damia Arisha
SK Sri Subang Jaya

Puan Marisa Mamat
SK Sri Semenyih

Puan Hafiza Abu Nor
Anak Muhammad Faizal
SK Seksyen 7 B.Baru Bangi

 

  

 


Anak Zikri bin Kamarudin
SMK Seksyen 18 Form 1

Tuan Mohd Faizal
Anak Nurul Aqilah
SK Jalan Empat B. Baru Bangi Tahun 3

Adik Nur Ain Balqis
SMK Jalan Empat B.Baru Bangi Form 2

 

 

 

 

 

 

 

PAKEJ EKLUSIF SEMPENA 'CHINESE NEW YEAR'

 

HARGA ASAL :

 RM150.

 

 RM100

 

PROMOSI CNY

(Tawaran promosi ini akan tamat bila-bila masa sahaja)

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

 

Nota Penting!

Sekiranya anda belum ada nama peserta untuk baki tiket tidak mengapa, anda hanya perlu daftar kesemua tiket atas nama anda.

Nama peserta boleh update kemudian dengan kami nanti ya
.

 

 

Dimanakah Lokasi Bengkel Ini Diadakan?

 

                                              UITM , SHAH ALAM                                                                              KUIS ,BANGI

      

Dewan Al Ghazali FSKM

Univeristi Teknoli Mara (UiTM)

40450,Shah Alam , Selangor

 

Auditorium Dr Zainuddin Jaffar

Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)

Bandar Seri Putra,43000 Bangi , Selangor

 

 

 

SLOT 1 : 08.30AM - 11.00 AM

Bengkel Sifir

(Sesuai untuk Tahun 3,2,1 & 6 Tahun)

 

SLOT 2 : 11.30AM - 02.00 PM

Bengkel Sifir

(Sesuai untuk Tahun 4,5,6 & Keatas)

 

**Pengisian untuk slot 1 & 2 adalah sama yang berbeza hanyalah pendekatan sahaja.**

 

SLOT 3 : 02.30PM - 05.30 PM

Bengkel Matematik Teknik Menjawab & Problem Solving

(BENGKEL SPLIT MATHS UPSR) (Sesuai untuk Tahun 4,5,6)

( Bengkel khusus untuk membantu pelajar menguasai soalan berbentuk ayat ( problem solving)

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

BONUS PROGRAM SIFIRCATCH & SPLIT MATHS UPSR

PERCUMA

 

 

 1.CD TEKNIK SIFIR & TEKNIK ALTERNATIF

Bernilai RM169

(Untuk peserta bengkel sifir -pelajar sahaja)

 

 2.MODUL LATIHAN ASAS SIFIR DARAB & BAHAGI

Bernilai RM15

(Untuk peserta bengkel sifir -pelajar sahaja)

 3.MATHS CATCH WRISBAND

 

( Semua perserta SifirCatch & Bengkel SPLIT)

 

 

 

 

 4.MODUL EDISI KHAS BENGKEL

Bernilai RM20

(Untuk peserta bengkel SMU sahaja)

 5.NAME TAG AKESS MASUK MATHS CATCH

 

 

( Semua perserta SifirCatch & Bengkel SPLIT)

 

 

 

 

 

 

 

 

 6.AKSES 1 TAHUN GROUP SUPPORT FACEBOOK (Kerja Sekolah Anak)

 

( Semua perserta SifirCatch & Bengkel SPLIT)

 

7.MONEY BACK GUARANTEE

 Maknanya, anda tak perlu risau anak ok ke tak.Bagitahu siap-siap kat anak 2 jam pertama tu kalau

 tak best, bosan, maka puan boleh bawak balik anak dan claim semula duit yuran. (jangan risau kami jamin program tak bosan!)

 

( Semua perserta SifirCatch & Bengkel SPLIT)

 

(DAFTAR SEKARANG DISINI)

 

As seen on:

 

Follow Us

Fb : https://www.facebook.com/MathsCatch

 

All Right Reserved 2010 - 2018
MC DYNAMIC HOLDINGS SDN BHD (
1186985-A)
mathscatch@gmail.com 
www.mathscatch.com
Office (HQ) : 27A-1,Jalan Reko Sentral 1,Reko Sentral 43000,Kajang Selangor

011 3544 7107